Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва днес в извънредно заседание

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва днес в извънредно заседание
Коментари Харесай

Генчовска от Брюксел: България подкрепя строги санкции срещу Съвета по сигурност на Русия и Путин

Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие през днешния ден в извънредно заседание на Съвет „ Външни работи “ на ЕС в Брюксел. Единствена тематика в дневния ред бе руската военна инвазия в Украйна. 
 
" България силно подкрепя строги наказания в отговор на съветската военна експанзия против Украйна, в т.ч. санкции срещу Съвета по сигурност на Руската федерация и президента Путин. Суверенитетът, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите й граници е факт, който не предстои на договаряния “, заяви българският първи посланик. Тя прикани за тясна съгласуваност във връзка с евакуацията от Украйна и осведоми сътрудниците си за предприетите от България мерки в тази тенденция. 
 
Съветът утвърди правните актове за новия пакет от наказания срещу Руската федерация, в това число банков бранш, високопоставени физически и юридически лица от Руската федерация, както и олигарси. Предвижда се приемане и на спомагателни ограничаващи ограничения във връзка с Беларус във връзка със съдействието на страната за руската военна експанзия.
 
Министрите разискаха оказването на допълнителна помощ за Украйна и подчертаха твърдата си подкрепа за Грузия и Република Молдова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР